Blood Bowl Finland ry säännöt

Voimassaolevat säännöt: 10.03.2023 15:14:08

1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Blood Bowl Finland ry ja sen kotipaikka on Helsinki, mutta toiminta-alueena on koko Suomi. Yhdistyksen kieli on suomi.

2§ Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on:
– toimia Suomen Blood Bowl -miniatyyripelin harrastajien, kilpapelaajien ja järjestäjien tukiorganisaationa
– kehittää lajin näkyvyyttä ja kilpailullista tasoa
– edistää harrastajien yhteenkuuluvuutta
– tukea ja auttaa kehittämään maajoukkueen toimintaa
– tukea ja mahdollistaa turnausten sekä tapahtumien järjestämistä
– tukea nuorten harrastus- ja kilpatoimintaa
– tukea, helpottaa ja mahdollistaa edellä mainitun kaltaisen toiminnan järjestämistä tarvittaessa ry:n kautta paikallisten turnaus- ja liiga-järjestäjien sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia, keskustelu-, lajiesittely- ja informaatiotilaisuuksia, pelitapahtumia sekä muuta vastaavanlaista harrastus- ja kilpatoimintaa että tukea niiden järjestämistä.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi periä pääsymaksuja järjestämistään tilaisuuksista, kantaa jäsenmaksua, myydä oheistuotteita, ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

3§ Jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäseneksi voivat liittyä kaikki, jotka ovat kiinnostuneita lajista ja haluavat tukea tai osallistua yhdistyksen toimintaa. Yhdistykseen voidaan hyväksyä varsinaisten jäsenten lisäksi hallituksen harkinnan mukaan myös kannatus- ja kunniajäseniä.

Yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö voi liittyä yhdistyksen kannattajajäseneksi. Kannattajajäseneltä peritään kannattajajäsenmaksu. Kannattajajäsenellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus yhdistyksen kokouksessa, mutta ei oikeutta tulla valituksi yhdistyksen toimielimiin.

3.1§ Jäseneksi liittyminen ja velvollisuudet
Jäseneksi voi liittyä ja jäsenyyttä voi ylläpitää maksamalla yhdistyksen tilille hallituksen määrittämän vuosimaksun, alkavan vuoden helmikuun ensimmäiseen päivään mennessä. Maksun suorittamisen yhteydessä jäsen ilmoittaa onko kyseessä jäsenmaksu, kannattajajäsenmaksu vai onko kyseessä lahjoitus, sekä mitä vuotta maksu koskee. Maksun yhteydessä myös tulee ilmoittaa jäsenen nimi. Maksun lisäksi kokonaan uuden jäsenen eli ensimmäistä kertaa jäseneksi liittyvän tulee ilmoittaa yhteystietonsa hallitukselle pyydetyllä tavalla. Mikäli jäsenyyden ylläpito maksua ei ole suoritanut ensimmäinen helmikuuta mennessä katsotaan että jäsen on eronnut toiminnasta. Jäseneksi voi kuitenkin liittyä myöhemmin uudelleen jäsenmaksun maksamalla, jolloin jäsen on liittynyt uudelleen maksun suorituspäivänä.

Kunniajäseneksi voidaan hallituksen tai 5 yhdistyksen varsinaisen jäsenen kirjallisesta esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen tai lajin toimintaa tai jolle yhdistys muutoin haluaa osoittaa erityistä kunnioitusta. Esitys hyväksytään, jos vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) kokouksessa annetuista äänistä sitä kannattaa. Kunniajäsenen valitsemisesta on mainittava kokouskutsussa. Kunniajäsenet voivat olla myös yhdistyksen varsinaisia jäseniä. Yhdistyksen kunniajäsenet eivät ole velvollisia suorittamaan jäsenmaksua, vaikka olisivat myös yhdistyksen varsinaisia jäseniä.

3.2§ Jäsenen eroaminen ja erottaminen.
Yhdistyksen jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Jäsen voidaan erottaa yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän toimii yhdistyksen tarkoitusperien tai sääntöjen vastaisesti.


Mikäli jäsen on erotettu hallituksen toimesta, mutta hän maksaa jäsenmaksun tulkitaan maksu jäseneksi liittymisen sijaan lahjoituksena. Erotettu jäsen voidaan hallituksen toimesta myöhemmin uudelleen hyväksyä jäseneksi. Uudelleen jäseneksi liitettyä voidaan pyytää suorittamaan jäsenmaksu tai tulkita aiemmin suoritettu maksu jäsenmaksuksi ja liittää jäsen jäsenhakemuksen hyväksymispäivästä lähtien.

4§ Jäsenmaksu
Jäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun ja mahdollisen kannatusjäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous.

5§ Hallitus
Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja sekä 2-10 muuta hallituksen jäsentä. 

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus on päätösvaltainen, mikäli hallituksen kokous on kutsuttu koolle ja läsnä on puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä edellä mainitut mukaan laskien vähintään puolet hallituksen jäsenistä.

6§ Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai rahastonhoitaja, kukin yksin. 

Hallitus voi myöntää henkilökohtaisen nimenkirjoitusoikeuden yhdistyksen varsinaiselle jäsenelle.

7§ Tilikausi
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Yhdistyksen hallintoa ja taloutta valvoo yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään neljä viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta.

8§ Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen päätäntävaltaa käyttää yhdistyksen kokous.

Yhdistyksen kokouksessa kaikilla varsinaisilla jäsenillä on puhe-, ääni- ja läsnäolo-oikeus. 

Yhdistykseen kuulumattomille tahoille kokous voi halutessaan myöntää puhe- ja läsnäolo-oikeuden. Äänestyksen mennessä tasan, ratkaisee puheenjohtajan kanta, henkilövaaleissa kuitenkin arpa. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta.

Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni.

9§ Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille sähköpostitse, tekstiviestillä tai hallituksen määrittelemälle tiedotuskanavalle ilmoittamalla. Ylimääräinen kokous on kutsuttava koolle, kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti hallitukselta pyytää, nimetyn asian käsittelyä varten. Ylimääräinen kokous on pidettävä viiden viikon kuluessa pyynnöstä.

Yhdistyksen kokoukseen voi hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä osallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana. Hallitus antaa kokouskutsussa ohjeet etäosallistumisesta.

Yhdistyksen kokous on päätösvaltainen, jos se on sääntöjen mukaisesti koolle kutsuttu.

10§ Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
7. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa.
8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. 

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

11§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.

Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.